Spijshuis Godelieve


Over ons


Op 1 maart 2014 opende Spijshuis Godelieve officieel haar deuren. Onder het goedkeurend oog van Geert Bourgeois (Viceminister-president en minister in de Vlaamse regering), de Gistelse burgemeester en schepenen én de oude eigenaars (zij tapten de allereerste pint) startten Katleen en Dany een nieuwe zaak.

Maar... wat ging eraan vooraf?

Katleen werd bij Spermalie klaargestoomd tot kokkin en werkte daarna lange tijd voor Sea & Sand, een gekend visrestaurant in Zeebrugge. Dany daarentegen had een auto-afbraakbedrijf. Door milieuperikelen zette hij dit echter stop en koos hij ervoor de horecaweg in te slaan. In 2004 was Spijshuis Leffinge een feit - Katleen runt de keuken, Dany de zaal.


Negen jaar lang liep Spijshuis Leffinge vol. Vorig jaar echter liep het huurcontract ten einde. Katleen en Dany gingen 7 maanden uit werken, maar een nieuw project borrelde in hen op. Ze stampten Spijshuis Godelieve uit de grond in Gistel, op zo'n 250 meter van de Markt en amper enkele kilometers van de E40.


Het historisch pand onderging een heuse metamorfose. Het interieur kreeg een modern jasje en werd aangekleed met de ziel van de eigenaars. De faciliteiten die Spijshuis Godelieve aanbiedt, zijn eindeloos. Hieronder een bloemlezing van wat er is en wat nog komen zal.


Restaurant, bistro én tearoom


Een gedeelte van Spijshuis Godelieve biedt altijd opgedekte tafels aan (30 plaatsen), een ander deel doet dienst als bistro (50 plaatsen). Spijshuis Godelieve specialiseert zich in kreeft- en visgerechten, maar biedt eveneens een ruime keuze aan vleesgerechten aan.


In de namiddag kunt u genieten van de uitgebreide tearoom. 's Winters zijn de appelbeignets dé aanrader, maar ook heerlijke pannenkoeken en wafels worden geserveerd. En waarom ook 'ns niet proeven van de verse theesoorten die we aanbieden?


Lounge, bar en degustatiebar


Spijshuis Godelieve beschikt over een vijftal biersoorten van het vat en zo'n 30-tal soorten in totaal. Ook de picon en mojito (zomer) van het huis zijn aanraders!


De wijnkaart biedt twee witte en twee rode huiswijnen aan, alsook een rosé en een fijne zoete. De suggesties veranderen om de twee maand.


De degustatiebar laat u kennismaken met verschillende whiskeys (een zeer uitgebreid gamma van de Hart Brothers), cognac (familie Torrent), calvados, rum, ...


De Godelievezaal


De vergaderzaal biedt ruimte aan 16 personen en voorzien van allerhande faciliteiten. Indien u met uw bedrijf, hobbyclub, ... ervoor kiest om ook een maaltijd te nuttigen, wordt de zaal gratis verhuurd, de koffie wordt geserveerd en brengen we enkel de overige kosten in rekening.


De zaal is aangepast voor gehandicapten en heeft ook een internetaansluiting.

Scherm en beamer zijn aanwezig.


Iederéén welkom! Wandelaars, fietsers, toeristen, mindervaliden en baby's


De Groene 62, de voormalige 22 kilometer lange spoorweg tussen Oostende en Torhout, passeert voorbij Spijshuis Godelieve. Even op adem komen bij een dorstlesser en een hapje? U bent van harte welkom. Wanneer de zomer zich aanbiedt, zal het zonnige terras klaar zijn en plaats bieden aan maximaal 60 personen.


Spijshuis Godelieve is uiterst toegankelijk voor gehandicapten. Alle faciliteiten (restaurant, terras, vergaderzaal, ...) zijn voorzien op een makkelijke doorgang.


Ook baby's worden in de watten gelegd. In de toiletten is alles aanwezig om baby's op een comfortabele manier te verzorgen.


Grote wieler- en voetbalwedstrijden kunt u volgen via één van de twee flatscreens.


Feest organiseren?


Spijshuis Godelieve is voorzien op evenementen met maximaal 80 deelnemers. Kom gerust eens langs om de mogelijkheden te bespreken.


Praktisch: lunch, menu's en kinderkaart


De lunch komt op 22 euro. Spijshuis Godelieve schotelt u dagverse gerechten voor en biedt u na het voor- en hoofdgerecht een koffie of thee aan.


Er is een aangepaste kinderkaart zodat ook de allerkleinsten hun buikje rond kunnen smullen.


Om de bereiding en bediening vlot te laten verlopen, vragen we u om maximaal 3 verschillende voor- of hoofdgerechten te kiezen per tafel en een menu per tafel.